keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Lenkkeilyä

Ilmojen lämmetessä ja auringon paistaessa aamuvarhaisesta iltamyöhään, on ihanaa lenkkeillä ulkona. Aamuaerobisen tiedetään olevan rasvanpolton kannalta tehokkainta, sillä ennen aamupalaa lenkkeillessä keho ottaa tarvitsemansa energian varastoituneesta rasvasta, eikä syödyistä hiilihydraateista. Ja mikäs olisikaan parhain tapa aloittaa kaunis päivä, kuin reipas kävelylenkki raikkaassa kevätaamussa. 

Olen hankkinut itselleni treenikaveriksi Android-marketista puhelimeeni sovelluksen, jonka kanssa lenkkeily on vielä hieman hauskempaa - nimittäin kulkemani matkan mittaavan "Sports Trackerin". Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android-käyttöjärjestelmällä toimiviin älypuhelimiin, ja se kertoo GPS-yhteyttä käyttäen kuljetun matkan lisäksi muun muassa keskinopeuden ja kulutetut kalorit. Aamulla kävelin hieman yli kaksi kilometriä, iltalenkille mittaa kertyi hieman yli viisi kilometriä - alle 50 minuutissa. Työmatkat mukaan luettuna olen siis kävellyt tänään yli kymmenen kilometriä! Spotify on myös uskollinen apulainen lenkillä, sillä hyvän musiikin soidessa jaksaa tarpoa paremmin ja pidempään. Erään tutkimuksen mukaan ihminen jaksaa lenkkeillä jopa 20 % kauemmin kuunnellessaan mielimusiikkiaan. Allekirjoitan tutkimustuloksen... 


Kello alkaa salakavalasti hiipiä kohti yhtätoista, joten nyt on aika hipsiä kuumaan suihkuun ja nukkumaan, sillä puhelin pirisee huomenna jälleen kello 5:45 herättäen aamu-unisen Topsukan reippaana ja raikkaana aamulenkille (lue: painelemaan torkkua, kunnes on pakko nousta. Onneksi on liukuva työaika...).


Mukavata loppuviikkoa!

-Assi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti