torstai 3. toukokuuta 2012

Iltapalaa, olkaahyvät :)

Kävelin illalla hieman alle kymmenen kilometrin reippaan lenkin, ja koska olen koko päivän syönyt kevyesti, oli lenkin jälkeen kurniva nälkä. Vaikka en itse karppaa, välttelen hiilihydraatteja iltaisin, sillä ennen nukkumaanmenoa niillä ei yksinkertaisesti ole kehossamme mitään käyttöä. Aamuisin syön lähes poikkeuksetta lautasellisen kaurapuuroa, ja ennen salitreeniä syön myös kunnon satsin hiilaria, jotta jaksan salilla. Hiilihydraatit ovat siis loistava energianlähde ennen urheilua, mutta yötä vasten niitä kannattaisi välttää, jotta keho polttaisi yön aikana rasvaa, eikä syötyjä hiilareita. Laihdutettaessa on muutenkin kiinnitettävä huomiota riittävään proteiininsaantiin, sillä emmehän me halua laihduttaa lihaksista :)  Iltapalaksi suosittelenkin maitoproteiinipohjaisia ruokia, sillä maitotuotteiden proteiini on suurimmaksi osaksi kaseiinia, joka imeytyy hitaasti - lihakset siis käyttävät sitä rakennusaineenaan lähes koko yön. Paljon proteiinia sisältäviä, vähärasvaisia maitotuotteita ovat rahka (~10 g/100g) ja raejuusto (~14g/100g). Itse lisään aamupuuroonikin raejuustoa, ja ommeinaa hyvää!

Mielestäni ehdoton laite rahkansyöjille on tehosekoitin. Itse en tulisi enää päivääkään toimeen omaa OBH Nordicaani, sillä sen kanssa rahkoihin saa aina uusia makuja - vain taivas on rajana. Tänään tein itselleni mansikka-banaanirahkaa. Mansikka ja banaani peittävät mukavasti rahkan happamuutta, ja tehosekoittimella koostumuksesta tulee ihanan vaahtomainen ja pehmeä. 

Ainekset rahkaherkkuun..


Tarvitaan siis vain muutama mansikka, banaania, sekä mielellään rasvatonta rahkaa. Itse laitoin yhden pienehkön banaanin, kymmenkunta mansikkaa ja 500 g rahkaa. Koko komeus survotaan sileäksi tehosekoittimessa, ja rahkaherkku on valmista muutamassa sekunnissa! Halutessaan määriä voi muutella, ja rahkaa voi makeuttaa vaikkapa Stevialla tai maustetuilla heraproteiinijauheilla. Juotavaksi rahkan saa lisäämällä joukkoon maitoa. Banaanihan ei ole mikään vähähiilihydraattinen valinta hedelmäksi, mutta mielestäni se vain sopii parhaiten rahkaan, joten lipsutaan nyt hieman. Monet hedelmät sisältävät muutenkin melkoisesti hedelmäsokeria, joten marjat ovat hieman vähähiilihydraattisempi vaihtoehto. Tällä ohjeella annoksen ravintosisältö näyttää kutakuinkin tältä:


Energiaa: ~380 kcal

Hiilaria: ~30g
Proteiinia: ~53 g
Rasvaa: ~2,3 g 


Ja tässä lopputulos!

Satsi on aika iso, ja ainakin itse syön siitä vielä huomennakin. Rahka säilyy hyvin jääkaapissa ja aamupalalla siihen voi lisätä vaikkapa leseitä tai hiutaleita. :)

Tämän reseptin teille tarjosi

Assi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti