perjantai 11. toukokuuta 2012

Karkkipäivä!

Perjantaisin on aina lupa vähän herkutella, ihan vaan viikonlopun kunniaksi. Mä kyllä keksin joka päivälle aina jonkun syyn herkutella (mainittakoon esimerkiksi siskon serkun kummin kaiman lapsen tyttärentyttären enon nimipäivän aatonaatto), mutta tänään hain kaupasta karkkia terveellisempää täydennystä välipalavarastooni, eli ostin kokoelman erilaisia proteiinipatukoita. Protskupatukoiden ravintosisältö vaihtelee huimasti eri merkkien ja makujen välillä, ja usein hinta onkin suoraan verrannollinen proteiinipitoisuuden kanssa. Parhaimmillaan patukasta saa jopa yli 30 grammaa proteiinia, mutta halvimmissa patukoissa proteiinipitoisuus jää usein alle kymmenen gramman. Tietysti patukoiden kootkin vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti halpa hinta kertoo heikommasta laadusta. Myös proteiinin laadussa on eroa; osassa lähes koko proteiinimäärä koostuu soijaproteiinista, kun taas kalliimmissa pötkylöissä on ehtaa heraisolaattia. Ravintopitoisuustaulukoita kannattaakin, ihan vaikka uteliaisuuttaan, tutkailla kaupassa. 

Valitettava tosiasia on myös se, että usein "kunnon" patukat eivät maistu lainkaan niin hyvälle kuin enemmän hiilareita sisältävät patukat. Maun puolesta Fastin Sports Protein mansikka -patukka, Dietmixin mansikanmakuinen, sekä Easy Body-patukat ovat mielestäni maistamistani tähän asti parhaita. Ne tehoavat huippuhyvin kolottavaan karkkihampaaseen, mutta eipä sisältökään kummoinen ole. Hiilaria saa kilokaupalla yhdestäkin patukasta, ja usein patukoiden energiapitoisuuskin on melko korkea. Itse en usein proteiinipatukoita syökään, mutta kyllä ne nopeaksi välipalaksi sopivat, varsinkin silloin, kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta syödä kunnon välipalaa. Itselläni on aina patukka mukana laukussa ja työpöydällä. Varmasti ovat muutenkin kaikin puolin parempi vaihtoehto herkutteluunkin kuin Fazerin sininen. :) Miettikäähän siis ensi kerralla karkkihyllyllä kaksikin kertaa ennen kuin kätenne tavoittelee suklaatia ; lisäravinneosastolla on olemassa myös terveellisempi vaihtoehto! 

Iltapalaksi väsäsin aivan t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-t-a mango-banaani-kiivirahkaa. Pikaohje seuraa tässä:
Tehosekoittimeen yksi banaani, pieni mango ja kiivi --> soseeksi --> lisää puolen kilon pänikkä rasvatonta rahkaa --> pyöräytys --> avot. Herkku on valmista lähes yhtä nopeasti kuin luit äskeisen ohjeen. Proteiinia yli 50 grammaa ja hintaa annokselle tulee suunnilleen 2-3 euroa. Aijjettä, ja on hyvääää...

Jonne jätti mut yksin sateiseen Poriin ja lähti kattomaan MM-lätkää. Kivat sille. Huomenna siis yksin salille, kunhan oon ens soitellu sille vittuilupuheluita ku sil on krapula. Hävetköön... 

Mukavaa perjantaita kaikille!
-Assi

Tiedoksi muuten (jos joku näitä juttuja lukee, ja sattuu vielä asumaan Porin seudulla), Porin Prismoissa (ainakin, muista Prismoista en tiedä), on vielä huomenna kaikki urheilulisäravinteet -15 % S-Etukortilla! Tarjous koskee myös erilaisia vitamiinivalmisteita, itse ostin patukoiden lisäksi magnesiumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti